Stabiel

januari 30, 2009

Oscar ligt nog steeds in Nieuw Berkendael, Den Haag. Dit verzorgingshuis is gespecialiseerd in ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’ (NAH) en Oscar krijgt om de dag prikkel therapie. Dit houd in dat er wordt gekeken hoe hij reageert op muziek, foto’s van vrienden en andere prikkels. Dit verloopt tot nu toe goed.

Afgelopen zondag moest Oscar even naar het ziekenhuis om zijn infuus te vervangen. Deze was losgeraakt tijdens het wassen.

Vitorio en Angelique zijn elke dag bij hem en zorgen zoals altijd super goed voor hem.

Bezoek is nog steeds van harte welkom.

6 Reacties to “Stabiel”

  1. Susanne Majoor Says:

    Hi Oscar,

    Fijn te horen dat tot nu toe alles goed verloopt in Nieuw Berkendael. Ik probeer deze week even bij je langs te komen. Succes met de therapie.

    Groetjes,
    Susanne

  2. Greg & Leonie Says:

    Hallo lieve Oscar, we denken aan je! We hopen dat de prikkeltherapie goed helpt in je geneesproces. Veel goede moed gewenst voor jou en je dierbare familie. Liefs Leonie & Greg

  3. Vittorio en Angelique De Marchi Says:

    Na een wederzijdse gewenningsperiode zowel van personeel als van Oscar is men nu aan elkaar gewend. Begin januari heeft Oscar aan een neurostimulatie programma meegedaan. Het woord zegt het al, men probeert Oscar tot meer reacties uit te lokken via gedoseerde zintuigelijke prikkeling. In januari is Oscar met hele kleine stapjes vooruit gegaan. Met zijn rechterhand kan hij voorzichtig bij zijn gezicht komen en in zijn ogen wrijven, met zijn rechter been gaat hij ook meer bewegen. Soms brengen wij Oscar met bed en al naar het Atrium dat is een grote open ruimte op de afdeling met grote ramen, hij heeft dan een panoramisch uitzicht op de tuin van het verpleeghuis. Als hij zin heeft kan hij daar ook televisie kijken.
    In februari heeft Oscar weer een terugslag gehad door asthmatische problemen.

  4. Marijke van Swet Says:

    Lijkt mij heerlijk voor jullie dat Oscar zich een klein beetje kan bewegen en dat jullie hem met zijn bed naar die open ruimte kunnen rijden. Dat zal wel heel vermoeiend voor hem zijn.
    Moed houden en heel veel sterkte,

    Marijke van Swet

  5. Vanessa Says:

    Lieve Oscar, Ik mis je erg, vond het heel geweldig even je stem te horen. Lula leert nu het alfabet en de O is van Oscar, helemaal haar initiatief.

  6. Vittorio en Angelique De Marchi Says:

    Half februari is Oscar zijn vochttoediening aangepast waarna de ademhalingsproblemen ook over waren. Zijn rechter zijde gaat qua motoriek langzaam wat vooruit, kan eenvoudige opdrachtjes met hand en vingers uitvoeren kan rechter been optillen, voet bewegen. Spasme wordt links minder hevig en kan zich vaker ontspannen, hij krijgt een redelijk goed dag/nacht rithme. Je merkt dat hij zich bewust is van zijn situatie en gaat dan intensief oefenen met de spieren die hij kan bewegen. Gaat soms ook zijn hoofd en romp wat bewegen. Helaas nog steeds geen spraak. Zijn linker blikveld kan hij steeds beter gebruiken, pupillen zijn soms minder groot.
    Hij kan korte periodes aandachtig naar televisie kijken. Logopedie/Ergotherapie is bezig met mondmotoriek,smaak/reuk prikkels en visuele en geluidsprikkels.


Plaats een reactie